About Sandra

sandra broeren

Sandra is afgestudeerd als Theater- & Audio Visueel Vormgever aan de Academie voor Beeldende Vorming. Daarvoor studeerde ze Decorschilderen aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen.

‘Theatrale collages’, zo typeert ze haar werk. Het thema ‘begeerte’  heeft altijd een rol gespeeld in haar leven. Voor haar afstudeerproject DESIRE (1998) bouwde ze een enorme installatie waar mensen door middel van licht, geur, geluid en beelden ‘het begeren’ moesten beleven.  Het werk van Sandra wordt opgebouwd uit verschillende lagen en materialen waarbij ze middels kleur en textuur zoekt naar ruimte binnen het doek.

Na haar studie is Sandra gaan reizen. Later is ze zich gaan focussen op commercialiteit omdat ze een sterke drive voelde om haar werk en zichzelf beter te kunnen verkopen. Ze heeft als Marketing/Brand Manager gewerkt voor multinationals als Elsevier Media Amsterdam, IKEA, Beate Uhse en DMG. Nu volgt ze haar hart en combineert haar commerciële werkervaring met haar passie voor de kunsten. Ze is momenteel werkzaam als Hoofd Marketing & Communicatie bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Ze schildert, schrijft blogs voor verschillende platforms en heeft daarnaast een eigen onderneming o.g.v. marketing en branding.

‘ The world does not need an artist that shows reality as it is.’ 

Marina Abramović, The Guardian, Oct. 2 2010